lillardsilvertrusttrokkones.jpg

Med storslått besøk fra New York og Belgia, to velrennomerte jazzmusikere som begge har amerikanske aner. Denne gangen slår Rio de Trokkones på stortromma, og Nordlysfestivalen har bitt på godt agn. Jeff Silvertrust , trompet, og Art Lillard , slagverk forsterker den lokale bestningen Ola Asdahl Rokkones,Pål Thorstensen og Rune Larsen.

Dermed kan Tromsøtrioen, som til vanlig behersker instrumentene saxofon, bass og akkordeon, løfte fram sjangertrekket sitt jazz som hovedstil denne gangen. Det vil bli full trøkk og mye nytt, skrevet for anledningen i stor grad. Alle fem bidrar med egne verker, og i løpet av ei knapp uke drar gutta på tur med Tromsø som utgangspunkt. Via Storslett, Harstad og Ramberg i Lofoten turnerer gjengen i frisk stil, og vender nesene til Ishavsbyen igjen for siste leker før amerikanerne drar hver til sitt.